Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

logo geos

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. καλεί τα τακτικά μέλη της Εταιρίας σε Γενική Συνέλευση σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 13 του καταστατικού της.

Prosklisi OMILIA 2017 small

Αντικείμενο της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την 8η Μαΐου του 2017, είναι: «Η Τεχνική Γεωλογία ως παράγοντας καινοτομίας. Έρευνα- Υποδομές - Έργα ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνουν παρουσιάσεις από εταιρείες, μελετητικά γραφεία και δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέματα τεχνικογεωλογικών ερευνών, μελετών και έργων ενώ σε επόμενη συνεδρία θα παρουσιαστούν προφορικά πρόσφατες διδακτορικές διατριβές και μεταπτυχιακές διπλωματικές με τη μορφή Poster από τα σχετικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο αντικείμενο της Τεχνικής Γεωλογίας.
Στο τέλος των παρουσιάσεων αυτών θα γίνει βράβευση της καλύτερης προφορικής αλλά και σε poster παρουσίασης των διατριβών αυτών.

Συνημμένα θα βρείτε το Πρόγραμμα και την Αφίσα της εκδήλωσης.

Η καθιερωμένη ετήσια ομιλία "Γ. Μαρίνος - Ι. Παπασταματίου" της Ε.Γ.Ε. θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο "Ι. Δρακόπουλος", Κεντρικό Κτήριο, Ε.Κ.Π.Α. (Πανεπιστημίου 30).

Ο φετινός προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Ομ. Καθηγητής Μιχάλης Φυτίκας, (Α.Π.Θ.), ο οποίος θα παρουσιάσει την ομιλία του με τίτλο: "Η ηφαιστειότητα του Ελληνικού χώρου και η σχέση της με τη γεωθερμία".

[Η πρόσκληση της εκδήλωσης]     [Σύντομο βιογραφικό του Μ. Φυτίκα]

14thEGE

Το 14ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του και αποτελεί πλέον ιστορικό γεγονός. Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση των Γεωεπιστημών, κορυφαία εκδήλωση της επιστημονικής Εταιρίας μας, περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 200 φοιτητές και 80 νέοι επιστήμονες, παρακολούθησαν τις εργασίες ή ορισμένες ειδικές συνεδρίες (60% νέοι επιστήμονες), που αποτελούν και το μέλλον της γεωλογίας. Παρουσιάστηκαν 259 νέες επιστημονικές εργασίες, με 170 προφορικές ανακοινώσεις και 89 επιστημονικά πόστερ.

Προσκεκλημένοι ομιλητές, πολλοί Έλληνες και ξένοι συνάδελφοι, αλλά κυρίως νέοι ερευνητές, νέοι επιστήμονες και Υποψήφιοι Διδάκτορες, παρουσίασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συμπεράσματα και αποτελέσματα στην πρωτοπορία της επιστημονικής έρευνας σήμερα παγκοσμίως. Παράλληλες εκδηλώσεις όπως οι προβολές ταινιών γεωλογικού περιεχομένου και οι "Στρογγυλές Τράπεζες", για τη διδακτική, του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, για τα ενεργά ρήγματα, συμπλήρωσαν τις αυστηρά επιστημονικές παρουσιάσεις, όπου συνέκλιναν σχεδόν όλα τα αντικείμενα του ευρύτερου κύκλου των Γεωπιστημών, βασικών και εφαρμοσμένων. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε το υψηλό επίπεδο της έρευνας των Ελλήνων γεωεπιστημόνων. Η Οργανωτική Επιτροπή προσπάθησε και οργάνωσε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το βήμα του Συνεδρίου. Το Συνέδριο όμως ανήκει σε αυτούς που το πλαισιώνουν, συμμετέχουν στο γίγνεσθαι της επιστήμης.

Το συνέδριο ανήκει σε όλους εσάς και οι οργανωτές καθώς και το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. σας ευχαριστούν θερμά. Η επόμενη μεγάλη συνάντηση μας στην Αθήνα το 2019.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος
Σπύρος Β. Παυλίδης
Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.

Οι τελικοί τόμοι των πρακτικών, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν σελιδοποίηση, ευρετήρια συγγραφέων κλπ, θα είναι έτοιμοι εντός τριών μηνών.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από τις εργασίες του Συνεδρίου στις ακόλουθες διευθύνσεις:

logo

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Ομιλία της Εταιρίας "Γ. Μαρίνος - Ι. Παπασταματίου", με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Δ. Περισοράτη, τ. Διευθυντή και τ. Τομεάρχη Βασικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ι.Γ.Μ.Ε., την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στο αμφιθέατρο "Ι. Δρακόπουλος", του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ε.Κ.Π.Α.

Το θέμα της ομιλίας ήταν: 


"Ερευνώντας τα ιζήματα του θαλάσσιου και παράκτιου χώρου: εμπειρίες, αποτελέσματα και συμπεράσματα"

Μετά την ομιλία του, ο προσκεκλημένος ομιλητής έλαβε την τιμητική πλακέτα της ΕΓΕ από τον Πρόεδρο της Εταιρίας, Καθηγ. Ε. Λέκκα.

Δείτε την παρουσίαση του Δρ. Περισσοράτη και φωτογραφίες από την εκδήλωση. Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ετήσια Επιστημονική Συνεδρία της ΕΓΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου). Πάνω από 100, νέοι στην πλειονότητά τους, συνάδελφοι παρακολούθησαν τις εργασίες της Συνεδρίας, στην οποία παρουσιάστηκαν 26 εργασίες που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα στις Γεωεπιστήμες. Η ευρεία συμμετοχή των νέων επιστημόνων έδωσε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον των Γεωεπιστημών στην Ελλάδα και δικαιώνει την Ε.Γ.Ε. στις προσπάθειες που καταβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.

 Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν στη Συνεδρία θα δημοσιευθούν στο Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, αφού περάσουν από την προβλεπόμενη διαδικασία κρίσης. Για περισσότερες πληροφρίες, μπορείτε να απευθύνστε στην Πρόεδρο της Συντακτικής Επιτροπής, Καθηγ. Α. Ζαμπετάκη, στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

 Δείτε το πρόγραμμα και τα Πρακτικα της Συνεδρίας. Η εκτύπωση του Τόμου των Πρακτικών και της Αφίσας της Συνεδρίας έγινε με την ευγενική χορηγία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Πραγματοποιηθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη Ετήσια Ομιλία "Γ. Μαρίνος - Ι. Παπασταματίου" την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στο Αμφιθέατρο "Αργυριάδη", Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Ο φετινός προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Δρ Παύλος Μαρίνος, Ομ. Καθηγητής Ε.Μ.Π. και τέως Πρόεδρος της ΕΓΕ, ο οποίος παρουσίασε ομιλία με τίτλο:

"Γεωλογικές αβεβαιότητες και λήψη αποφάσεων στο σχεδιασμό μεγάλων τεχνικών έργων".

 Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ της εκδήλωσης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Προσκεκλημένη Ομιλία της Εταιρίας "Γ. Μαρίνος - Ι. Παπασταματίου".

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο "Ι. Δρακόπουλος" του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ομ. Καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαζάχος παρουσίασε την ιδιαίτερα επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα: "Η Πρόγνωση των σεισμών".

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

 

.

 

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρία και ο Δήμος Λοκρών διοργάνωσαν με επιτυχί Ημερίδα με θέμα:

Το Ρήγμα της Αρκίτσας: Γεώτοπος Παγκόσμιας Γεωλογικής Κληρονομιάς και η σημασία του για τον σεισμικό κίνδυνο της Λοκρίδας

στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013.

 

Δείτε το τεύχος παρουσιάσεων (Μέρος 1ο, Μέρος 2ο) και φωτογραφικό υλικό από την Ημερίδα.