Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκινά νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" το Φεβρουάριο του 2015.

Η προκήρυξη των θέσεων για το νέο ΠΜΣ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΜΣ www.edcm.edu.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους είναι 1 Δεκεμβρίου 2014 έως 20 Ιανουαρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΠΜΣ είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΜΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του ΠΜΣ μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 210 7274825.

Poster-1-Earthquake th184 Poster-2-People th184 Poster-3-Fires- th184
Poster-4-Volcano-Santorini th184 Poster-5-Rescue th184 Poster-6-Tsunami-th184

Προς ενημέρωσή των μελών της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, επισυνάπτεται μήνυμα του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 20ου Συνεδρίου της Carpathian-Balkan Geological Association που διεξήχθη στα Τίρανα το διάστημα 24-26 Σεπτεμβρίου 2014.

Αφορά τα πεπραγμένα του συνεδρίου και την απόφαση να διεξαχθεί το επόμενο συνέδριο στο Salzburg της Αυστρίας το 2018.

Επιστολή

Το 20ο Συνέδριο της Καρπαθοβαλκανικής 'Ενωσης (Carpathian-Balkan Geological Association) ολοκλήρωσε τις εργασίες του με ιδιαίτερη επιτυχία. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου.

[απολογισμός CBGA 02014]

Το επόμενο Συνέδριο της CBGA θα διεξαχθεί στο Salzburg (Αυστρία) το 2018.

Το Δ.Σ. του Σώματος των Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Ηλία Μαριολάκου, Ομοτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:

"Οι Γεωγραφικές γνώσεις των Ελλήνων της Προϊστορικής και Ιστορικής Εποχής"

την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ., στο «Αμφιθέατρο Δρακοπούλου» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα)

Πρόσκληση

diaplous cover Το ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ και οι Εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΓΙΩΡΓΟΥ Θ. ΧΡΟΝΗ τ. Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών

Διάπλους
Ένα βιωματικό και ιστορικό ταξίδι της ελληνικής ωκεανογραφικής έρευνας

την Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, στις 18.00 στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του ΕΙΕ.

Θα μιλήσουν οι:
Ι. Τσουκαλάς, Καθ. ΑΠΘ, τ. Γεν. Γραμ. Έρευνας και Τεχνολογίας, τ. Ευρωβουλευτής
Β. Λυκούσης, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΛΚΕΘΕ, Δ/ντής Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ
Κ. Γαβρόγλου, Καθ. Ιστορίας των Επιστημών, ΕΚΠΑ

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο:
Δημ. Γεωργόπουλος, Δ/ντής Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο:
Β. Γρηγορίου, Δ/ντής ΕΙΕ και Πρόεδρος ΔΣ

Πρόσκληση

CEST2015

Το συνέδριο θα λάβει χώρα 3-5 Σεπτεμβρίου 2015 στη Ρόδο.

Η υποβολή των περιλήψεων έχει ξεκινήσει. Προθεσμία υποβολής περιλήψεων έως 1η Νοεμβρίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες

poster antiseismiko ergastirio Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μετά τους ισχυρότατους σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου (Μ=6.1) και της 3ης Φεβρουαρίου (Μ=5.8), που έπληξαν φέτος με σφοδρότητα τη Κεντρική και Δυτική Κεφαλονιά, οργανώνει ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ και ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ στις εγκαταστάσεις του στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Περισσότερες Πληροφορίες

METSZ

Το Workshop θα λάβει χώρα 6 έως 8 Οκτωβρίου στη Ρόδο.

Περισσότερες Πληροφορίες

Με θλίψη σας ανακοινώνουμε την απώλεια του Καθηγητή Δρ Volker Jackobshagen, επίτιμου μέλους της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

Ο καθηγητής Jackobshagen δίδαξε από το 1969 και έως τη συνταξιότησή του, το 1997, στο Freie Universität Berlin.
Λάτρης της Ελλάδας και ένας από τους κορυφαίους γεωεπιστήμονες που ασχολήθηκαν με τη Γεωλογία του Ελληνικού χώρου, την οποία μελέτησε για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Το επιστέγασμα της ερευνητικής του δραστηριότητας στην Ελλάδα αποτυπώθηκε στο βιβλίο του "Γεωλογία της Ελλάδας", που κυκλοφόρησε το 1986.
Για τη συνεισφορά του στη μελέτη της Γεωλογίας της Ελλάδας, τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα το 1997.

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία και ο γεωλογικός κόσμος γενικότερα του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 (*): Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο: "Η Γεωλογική μου ζωή στην Ελλάδα", μια εξιστόρηση της πορείας του καθηγητή Jackobshagen από τον ίδιο, με την ευκαιρία της ανακύρηξής του ως επίτιμο μέλος της Ε.Γ.Ε.

POSTER MSC ENGINEERING GEOLOGY th

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1949Β/18-07-2014 νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Τεχνικής Γεωλογίας" του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα του νέου Μεταπτυχιακού στο http://engeo-hydro.weebly.com/. Πληροφορίες σχετικά με την αίτηση και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνει επίσημα από το τμήμα Γεωλογίας (http://www.geo.auth.gr) τις επόμενες ημέρες.