Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο καθηγητής Π. Μαρίνος, τέως πρόεδρος της Ε.Γ.Ε., θα πραγματοποιήσει  ομιλία με τίτλο "Κατασκευάζοντας το πιο ψηλό, 335 m, φράγμα στον κόσμο, σε ένα σύνθετο και ενεργό γεωλογικό περιβάλλον". Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 18:00 στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ (Ζωγράφου).

Η 22 Μαρτίου καθιερώθηκε σαν Παγκόσμια ημέρα για το Νερό στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992.

Διαβάστε Περισσότερα...

Καλούνται τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Τεχνικής Γεωλογίας στην Τακτική Ολομέλεια που συγκαλείται στις 6.3.2014 στις 17:00 το απόγευμα, στο κτίριο των Γεωτεχνικών των Πολιτικών Μηχανικώνν στο ΕΜΠ, στην αίθουσα διδασκαλίας του τομέα.

Πρόσκληση

Το Συνέδριο με θέμα COASTAL LANDSCAPES, MINING ACTIVITIES & PRESERVATION OF CULTURAL HERITAGE θα λάβει χώρα στη Μήλο από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2014.

1st Announcement

Η τρίτη έκδοση του ηλεκτρονικού Αγγλοελληνικό γλωσσάριου γεωλογικών όρων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΤΟ.

Αγγλοελληνικό γλωσσάριο γεωλογικών όρων (EN-GR) - Έκδοση 3

Το περιοδικό Annals of Geophysics δημοσίευσε ειδικό θεματικό τόμο, αφιερωμένο στη μνήμη του πρόωρα χαμένου συναδέλφου μας Γιάννη Φουντούλη.

Vol 56, No 6 (2013): Earthquake geology: science, society and critical facilities, edited by C. Grützner, S, Barba, I, Papanikolaou and R, Pérez-López.

http://www.annalsofgeophysics.eu/index.php/annals

 

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την προκαταρτική έκθεση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς:

http://www.gein.noa.gr/Documents/pdf/Kefalonia2014_ekthesi_G_I.pdf

Κυκλοφόρησε η δεύτερη εγκύκλιος του 10ου Διεθνούς Υδρογεωλογικού Συνεδρίου της Ελλάδας.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των οργάνων διοίκησης των Επιστημονικών Επιτροπών της Εταιρίας θα γίνουν στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση στις 2 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, στο Αμφιθέατρο Α13 του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.


Σας καλούμε να υποβάλετε υποψηφιότητες μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2014 τόσο για το Δ.Σ της Εταιρίας όσο και για τα όργανα διοίκησης των Επιστημονικών της Επιτροπών.


Οι υποψηφιότητες για τα όργανα διοίκησης των Επιστημονικών Επιτροπών θα υποβληθούν (σύμφωνα με το νέο καταστατικό, άρθρο 13.1, και τις αποφάσεις της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης) στους προέδρους των Επιτροπών, οι οποίοι θα επιμεληθούν τα ψηφοδέλτια και στη συνέχεια θα τα αποστείλουν στο Προεδρείο της Εταιρίας έτοιμα για εκτύπωση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στα μέλη των Επιτροπών από τους Προέδρους τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εκλογές είναι οι υποψήφιοι να έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, αφενός μεν στην Ε.Γ.Ε. (πληρωμένη η συνδρομή του 2013), αφετέρου δε στις Διεθνείς Ενώσεις και στις Επιτροπές, όπου αυτό είναι αναγκαίο.


Την υποψηφιότητά σας για το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. και την Εξελεγκτική Επιτροπή θα υποβάλετε ηλεκτρονικά στην ηλ-διεύθυνση του Προέδρου της Ε.Γ.Ε., κ. Ε. Λέκκα: elekkas[ΑΤ]geol.uoa.gr με ταυτόχρονη κοινοποίηση στoν Γ. Γραμματέα κ. Δ. Γαλανάκη: galanakis[ΑΤ]igme.gr. Εναλλακτικά μπορείτε να υποβάλετε την υποψηφιότητά σας με τηλεομοιότυπο (fax) στον αριθμό 210 7274096. Μαζί με την υποψηφιότητά σας να καταθέσετε και τα παραστατικά εξόφλησης των οφειλών σας. H οικονομική τακτοποίηση προς την Ε.Γ.Ε. μπορεί να γίνει είτε επικοινωνώντας με την ταμία της Εταιρίας κ. Eυγενία Μωραίτη (τηλ. 2131337188, 6977263895), είτε καταθέτοντας την οφειλή σας στην Αγροτική Τράπεζα, στον λογαριασμό της Εταιρίας μας που είναι ο: 02404-00300427. Στην τελευταία περίπτωση φροντίστε να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας στο αντίστοιχο παραστατικό της Τράπεζας.

KEF SEISM EQTEL thumb2

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Προκαταρκτικής Έρευνας του Δρ. Ευθύμη Λέκκα

Οι Συνάδελφοι που έχουν επιστημονικό υλικό από τους Σεισμούς της Κεφαλονίας μπορούν να το αποστείλουν στο e-mail της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας για ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Εταιρίας.