Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Π. σας προσκαλούν στα εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ο.Α.Σ.Π. – Ι.Τ.Σ.Α.Κ. στην περιοχή Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης (δίπλα στο Αρσάκειο).

Η τελετή θα λάβει χώρα την Παρασκευή 24.01.2014, στις 12:00 το μεσημέρι.

Πρόσκληση

Book Stournaras 2

Πρόσκληση 

Οι Εκδόσεις Δίαυλος και ο Γεώργιος Κ. Στουρνάρας, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Θέματα Υδατικής και Οικολογικής Πολιτικής - Υδροσχιζοφρένεια, Υδροηγεμονία, Υδροδιπλωματία".

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο Α. Αργυριάδη, Πανεπιστήμιο Αθηνών - Κεντρικό Κτήριο.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν οι Χρήστος Ζερεφός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Ανδρέας Καραμάνος, Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχαήλ Σκούλλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Έδρα UNESCO Διαχείρισης και Εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη στη Μεσόγειο, Γεώργιος Σταμάτης, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Υδρογεωλογίας. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νικόλας Βαφειάδης.

Το περιοδικό Tectonophysics εξέδωσε δύο ειδικούς τόμους για τη γεωλογία του Ελληνικού χώρου:

Volumes 595–596, Pages 1-262 (4 June 2013)

The Agean : A natural laboratory for tectonics - Tectonometamorphics
Edited by Dimitrios Papanikolaou, Gerald Roberts and Leigh Royden

Ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων και η Ελληνική Γεωλογική Εταιρία συνέταξαν από κοινού και απέστειλαν στον Υπουργό ΠΑΙ.Θ. επιστολή σχετικά με την ισότιμη αντιμετώπιση των Γεωλόγων εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Πρόγνωσης των Σεισμών (Ε.Κ.Π.Π.Σ.) σε συνεργασία με τα Ευρωπαικά Κέντρα του Ραβέλλο (C.U.E.B.C.) και της Αρμενιας (E.C.R.M.), καθώς και του European Council of Civil Engineers (E.C.C.E.) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: “Seismic Protection of Monuments, στις 2 Δεκεμβρίου 2013, έναρξη 9.30 π.μ., στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, στην Αθήνα.

Η καθιερωμένη "ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο Ι, κτίριο ΚΕ.Δ.Ε.Α του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

**ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ**

Κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου με τίτλο Κύπρος και Γεωλογία. Επιστήμη-Περιβάλλον-Πολιτισμός, με συγγραφείς τους Γεώργιο Κωνσταντίνου & Ιωάννη Παναγίδη. Το βιβλίο είναι ένα εξαίρετο επιστημονικό σύγγραμμα για τους γεωεπιστήμονες αλλά και για πολλές άλλες ειδικότητες όπως ιστορικούς, αρχαιολόγους, γεωπόνους, μεταλλειολόγους, υδρολόγους, γιατρούς για την εξέλιξη της ιατρικής και της φαρμακολογίας στην Κύπρο.

Το βιβλίο αυτό θα παρουσιαστεί από τους συγγραφείς του στην Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του συλλόγου των Αθηναίων (Κέκροπος 10, 10558 Πλάκα).

Επιυσυνάπτεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΕΜΑΕΤ (Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) στο οποίο περιλαμβάνεται και η παρουσίαση του βιβλίου αυτού.

Με λύπη μας σας ανακοινώνουμε την απώλεια του συναδέλφου Δρ. Νικόλαου Λαλεχού, ενός από τους από πρωτεργάτες της Γεωλογίας στη χώρα μας.

Η κηδεία του θα γίνει από το την Πέμπτη 10/10/2013 και ώρα 16:00 από το νεκροταφείο Π. Φαλήρου.

Μετά από επιστολες από την Ελληνική Γεωλογική Εταιρία και τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και κυρίως μετά από την καθοριστική παρέμβαση του συναδέλφου Αποστόλη Αλεξόπουλου, βουλευτή Β' Αθηνών και πρώην Προέδρου της Ε.Γ.Ε., ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έκανε δεκτή την τροπολογία με την οποία το μάθημα "Γεωλογία και Φυσικοί Πόροι" εντάσσεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου.

Επιστολή Προέδρου Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Ε.Κ.Π.Α.