Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Λειτουργεί ο ιδιαίτερα χρήσιμος και ενδιαφέρον ιστότοπος της British Geological Survey, με τίτλο OpenGeoscience.

Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία, μέσα από την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν υλικό και πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του εκτενούς φωτογραφικού αρχείου της Υπηρεσίας, μιας πλήρους βάσης χαρτογραφικών δεδομένων, αλλά και εκπαιδευτικών εργαλείων.

Μέσα από την υπηρεσία Web Map Service (WMS), ο χρήστης μπορεί να δει και να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή μορφή των γεωλογικών χαρτών της Μ. Βρετανίας, σε περιβάλλον Google Earth αλλά και ArcGIS.

Επισκευθείτε την σελίδα

Ενδιαφέροντα web portals, στα οποία έχουν αναρτηθεί υδρογεωλογικά δεδομένα και στοιχεία γεωτρήσεων από επτά ευρωπαϊκές χώρες:

www.eEarth.eu

www.eWater.eu.

Ενταγμένο στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους για τον Πλανήτη Γη, αποτέλεσε μια από τις πιο πρωτότυπες ιδέες για την ανάδειξη του γεωλογικού πλούτου και τη συνεισφορά των γεωεπιστημών στην κοινωνία.

Δυο επιστήμονες, η Caroline Sassier και ο Olivier Galland, διέτρεξαν τις Άνδεις με ποδήλατο, ερχόμενοι σε επαφή, τόσο με τη φύση και τα γεωλογικά φαινόμενα, όσο και με τους ντόπιους πληθυσμούς, ενώ παράλληλα ήταν συνέχεια σε επαφή με μαθητές από τη Γαλλία και τη Νορβηγία, μέσω του διαδικτύου....

Επισκεθυείτε την σελίδα

Στο έντυπο συμπεριλαμβάνεται ένα CD-ROM με την απογραφή και τα χαρακτηριστικά 65 διασυνοριακών υπόγειων υδροφορέων της περιοχής.

Το έντυπο έχει εκδοθεί στα αγγλικά με τίτλο "Internationally Shared Aquifers in the Balkan Region: Preliminary Assessment" και έχει συνταχθεί από την Έδρα/Δίκτυο UNESCO/INWEB/ΔιΔιΚΥΠεΒ (Διεθνές Δίκτυο Κέντρων Υδάτων-Περιβάλλοντος για τα Βαλκάνια), που λειτουργεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αντίγραφα του εντύπου διατίθενται κατόπιν αιτήσεως από την UNESCO στο Παρίσι, International Hydrological Programme (IHP), Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρόμοια θέματα διασυνοριακών υδάτων μπορείτε ακόμα να βρείτε στην ιστοσελίδα της Έδρας UNESCO/INWEB, στη διεύθυνση www.inweb.gr.

Ο Καθηγητής Παύλος Μαρίνος επελέγη από τη Γεωλογική Εταιρία της Αμερικής (GSA) από κοινού με την Ένωση Τεχνικών Γεωλόγων της ίδιας χώρας (AEG), ως ο «2010 Richard Jahns Distinguished Lecturer».

Ο θεσμός χρονολογείται από το 1988 και για πρώτη φορά προκρίνεται μη Αμερικανός επιστήμων. Επιλέγεται κάθε χρόνο επιστήμων ο οποίος μέσω της «εξαιρετικής του έρευνας έχει συμβάλει στην προαγωγή της Τεχνικής Γεωλογίας και που τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι επίκαιρα».

Ο επιλεγείς παρουσιάζει σειρά διαλέξεων κυρίως στα πιο σημαντικά Πανεπιστήμια (Σχολές Γεωλογίας, Πολιτικού Μηχανικού και Μεταλλειολόγων Μηχανικών) στις περισσότερες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και σε Ιδρύματα του Καναδά.

Επισκευθείτε την ιστοσελίδα

Με το Ευρωπαϊκό Βραβείο European Destination of Excellence 2009 (EDEN) τιμήθηκε στις 30 Ιουλίου 2009 το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του και φυσικά ο συνάδελφος Αναπλ. Καθηγ. Νίκος Ζούρος, Δ/ντης του Μουσείου, υπερδραστήριος επιστήμονας, που ανέδειξε το Μουσείο, το απολιθωμένο δάσος, τη γεωλογία και παλαιοντολογία της Λέσβου και τις Γεωεπιστήμες γενικότερα.