Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. καλεί τα Τακτικά μέλη της Εταιρίας σε Γενική Συνέλευση σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 13 του καταστατικού της.

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την 6η Aπριλίου 2016 και ώρα 6 μ.μ στο Αμφιθέατρο Α13 του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (Αθήνα) και σε περίπτωση μη απαρτίας την 13η Απριλίου 2016 και ώρα 6 μ. μ. στον ίδιο χώρο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών .

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των οργάνων διοίκησης των Επιστημονικών Επιτροπών θα γίνουν την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης στις 13 Απριλίου μετά τη λήξη της συνέλευσης και στον ίδιο χώρο.

Δείτε τις οδηγίες ψηφοφορίας

[Προσκληση Γενικής Συνέλευσης]

SEG 30 3 2016 cr1

Ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ.) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 14.30-20.00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα.

Η ημερίδα διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες:

Ενότητα 1η: Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ερευνητικών Δραστηριοτήτων στις Γεωεπιστήμες

Ενότητα 2η: Συμμετοχή του Σ.Ε.Γ. σε Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γεωλόγων (E.F.G.)

Ενότητα 3η: Δυνατότητες απασχόλησης των Ελλήνων Γεωλόγων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα - Μεταφορά Εμπειριών.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται συζήτηση, η οποία θα ακολουθήσει μετά το πέρας όλων των εισηγήσεων και τοποθετήσεων. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία επίλυσης αποριών και πληρέστερης ενημέρωσης, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων.

 geoparksΗ Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, και ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος της UNESCO που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:30 στο Aμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, Υπουργείο Εξωτερικών,  Ακαδημίας 1, 10027 Αθήνα.

 

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας

Το Εργαστήριο Εδαφομηχανικής ΕΜΠ διοργανώνει το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο με τίτλο « International Conference on Natural Hazards and Infrastructure» στις 28-30 Ιουνίου, 2016 στα Χανιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://iconhic2016.com.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Καλείστε στην παρουσίαση του βιβλίου "Γεωλογία της Ελλάδας" του Καθηγητή Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριου Παπανικολάου.


Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.30 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου "Οι φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).

Σας ανακοινώνουμε την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Γρηγορίου Παναγιωτίδη,  ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας κατά την περίοδο 1975-77. Ο Γρηγόριος Παναγιωτίδης, μετά από μια μακρά και καρποφόρα πορεία στο χώρο των Γεωεπιστημών, τιμήθηκε για τη συνεισφορά του από την Ε.Γ.Ε. στη συμπλήρωση των 50 ετών λειτουργίας της Εταιρίας.

Η κηδεία του θα γίνει στις 10/11/2015 και ώρα 16:00 από το νεκροταφείο Βύρωνα.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλληπητήρια.