Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ν. ΚΑΤΣΙΑΒΡΙΑΣ: προσωπικοί πρωτότυποι γεωλογικοί χάρτες κλίμακας 1:50.000 για Λιδορίκι, Μεσόγεια, Ανώγεια και Τρόπαια, βρίσκονται στο www.katsiavriasgeolmaps.blogspot.com

Απεβίωσε στις 31 Ιανουαρίου 2010, ο Καθηγητής Jacques Angelier, από πλέον διακεκριμένους τεκτονικούς γεωλόγους, με ειδίκευση στην ανάλυση τάσεων και την εφαρμογή της στην Τεκτονική.

Γεννήθηκε το 1947 και σπούδασε στην Ecole Normale Supérieure (Saint-Cloud). Από το 1981 ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Paris VI) και στο Géoscience Azur, Villefranche sur Mer.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του J. Angelier μπορείτε να αντλήσετε από τους ιστοτόπους:

http://sites.google.com/site/jacquesangelier/

http://www.academie-sciences.fr/membres/a/angelier_jacques_bio.htm

Η Διεθνής Ένωση Γεωεπιστημών (IUGS), επικύρωσε την πρόταση της Διεθνούς Επιτροπής Στρωματογραφίας (ICS) για τον επαναπροσδιορισμό του Πλειστοκαίνου και της βάσης του Τεταρτογενούς.

Σύμφωνα με αυτήν, η βάση του Τεταρτογενούς τοποθετείται στα 2.588 εκ. έτη, περιλαμβάνοντας και τη βαθμίδα του Γελασίου (Gelasian).

Λειτουργεί ο ιδιαίτερα χρήσιμος και ενδιαφέρον ιστότοπος της British Geological Survey, με τίτλο OpenGeoscience.

Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία, μέσα από την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν υλικό και πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του εκτενούς φωτογραφικού αρχείου της Υπηρεσίας, μιας πλήρους βάσης χαρτογραφικών δεδομένων, αλλά και εκπαιδευτικών εργαλείων.

Μέσα από την υπηρεσία Web Map Service (WMS), ο χρήστης μπορεί να δει και να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή μορφή των γεωλογικών χαρτών της Μ. Βρετανίας, σε περιβάλλον Google Earth αλλά και ArcGIS.

Επισκευθείτε την σελίδα

Ενδιαφέροντα web portals, στα οποία έχουν αναρτηθεί υδρογεωλογικά δεδομένα και στοιχεία γεωτρήσεων από επτά ευρωπαϊκές χώρες:

www.eEarth.eu

www.eWater.eu.

Ενταγμένο στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους για τον Πλανήτη Γη, αποτέλεσε μια από τις πιο πρωτότυπες ιδέες για την ανάδειξη του γεωλογικού πλούτου και τη συνεισφορά των γεωεπιστημών στην κοινωνία.

Δυο επιστήμονες, η Caroline Sassier και ο Olivier Galland, διέτρεξαν τις Άνδεις με ποδήλατο, ερχόμενοι σε επαφή, τόσο με τη φύση και τα γεωλογικά φαινόμενα, όσο και με τους ντόπιους πληθυσμούς, ενώ παράλληλα ήταν συνέχεια σε επαφή με μαθητές από τη Γαλλία και τη Νορβηγία, μέσω του διαδικτύου....

Επισκεθυείτε την σελίδα