Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ετήσια Ομιλία της Ε.Γ.Ε.
"Γ. Μαρίνος - Ι. Παπασταματίου" 2018
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Prosklisi OMILIA 2019 v16

 

Είναι γνωστό ότι η γη περιβάλλεται από ένα μαγνητικό πεδίο (ΓΜΠ) το οποίο, αν και ασθενές , έχει σημαντική επίδραση στην ζωή πάνω σε αυτήν καθώς δημιουργεί ένα είδος ασπίδας που την προστατεύει από την κοσμική ακτινοβολία. Παρά το ότι δημιουργείται στον εξωτερικό, υγρό πυρήνα της Γής, το μαγνητικό αυτό πεδίο εμφανίζεται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στα ανώτερα στρώματά της. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε τις μαγνητικές ανωμαλίες στους πυθμένες των ωκεανών αλλά και τις εντελώς επιφανειακές εκδηλώσεις του με την πλέον γνωστή, αυτήν της πυξίδας.

edg afisa

Η διοργάνωση της ημερίδα "Σύγχρονες προτάσεις διδασκαλίας Γεωεπιστημών, μέσα και έξω από τη σχολική τάξη" είναι της Επιτροπής Διδακτικής των Γεωεπιστημών.

nea istoselida etde

Η νέα ιστοσελίδα της Επιτροπής Τηλεπισκόπησης και Διαστημικών Εφαρμογών είναι στον "αέρα" και λειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου 2019.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. καλεί τα Τακτικά Μέλη της Εταιρίας σε Καταστατική Γενική Συνέλευση, βάσει των τις παραγράφους 7.2 και 7.5 και το άρθρο 13 του Καταστατικού της.

22 world earth day

H Γη είναι ένας μοναδικός πλανήτης στο πλανητικό μας σύστημα και ίσως πολύ σπάνιος στον γαλαξία μας, γιατί διαθέτει ορισμένα αποκλειστικά δικά του χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν οι άλλοι πλανήτες. Πάνω απ’ όλα δημιούργησε ζωή και το ανθρώπινο είδος με τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.

imerida igme 12 2018

Ως Ελληνική Γεωλογική Εταιρία, ο επιστημονικός φορέας που εκπροσωπούμε τους γεωεπιστημονες της χώρας εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία μας και τη διαφωνία του σε βασικές αρχές του σχεδίου νόμου μας για την ουσιαστική κατάργηση του ΙΓΜΕ, και τη μετατροπή του σε ΕΑΓΜΕΡ, το οποίο αποτελεί για δεκαετίες τον κρατικό φορέα για τη γεωλογική μελέτη της χώρας, την έρευνα των ορυκτών πρώτων υλών και υπόγειων νερών, των φυσικών καταστροφών κ.α. Το ΙΓΜΕ είναι ο επιστημονικός φορέας γεωλογικής έρευνας της χώρας. Η δυναμική της επιχειρησιακής του λειτουργίας και προγραμματικής του δραστηριότητας βασίζονται στον υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και το διεπιστημονικό χαρακτήρα του σε θέματα γεωλογικής έρευνας.